08 October 2015

Kurus & Sihat Bersama Organic Flower Tea




Siapa dekat sini penggemar Teh? Atau siapa dekat sini yang bercita-cita nak kuruskan badan secara sihat? Baiklah, di entry kali ni, aku akan promote sikit satu produk yang 100% organik dan selamat.


Rara Flower Tea ni ada empat jenis teh yang berbeza. Semestinya, mempunyai khasiat yang berbeza jugak. Okay, Meh nak cerita satu per satu khasiat teh teh ni semua. 


DRIED LEMON SLICES 

Kesihatan :

- Mengelakkan saluran darah tersumbat
- Baik untuk pesakit darah tinggi & jantung
- Mengurangkan keasidan  dalam badan
- Menyingkirkan toksin (detoks

Kecantikan:

- Mencantikkan kulit
- Menghapuskan jeragat & jerawat
- Menghilangkan sel kulit mati
- Menggalakkan pembaharuan kulit
- Menganjalkan & melicinkan kulit
- Melangsingkan tubuh badan 

Cara Penyediaan: 

Masukkan 1-2 hirisan lemon kering ke dalam 1 cawan air panas (300ml) , biarkan selama 2-3 minit. Boleh tambah gula atau madu ( optional), and sesuai diminum bersama Pink Rose Tea . 


LAVENDER TEA 

Kesihatan:
- Melegakan tekanan/stress
- Merehatkan otot yang tegang
- Membantu untuk tidur yang nyenyak
- Membantu mengatasi insomnia
- Merawat masalah 'anxiety & depression'
- Mengurangkan sakit kepala/migraine
- Menstabilkan sistem pencernaan

Cara Penyediaan:
- Masukkan 1 sudu kecil teh lavender ke
dalam secawan air panas (300ml)
- biarkan selama 2-3 minit
- boleh ditambah madu/gula (optional)

* tidak sesuai utk pesakit darah tinggi, 
asthma & wanita mengandung

PINK ROSE TEA 

Gabungan rasa menyegarkan dan aroma ros yang menggoda , rendah kalori ,kaya vitamin C dan anti-oksida, pastinya pilihan para wanita!

Kesihatan:
- menyeimbangkan hormon wanita
- melancarkan kitar haid
- mengurangkan senggugut
- mengurangkan keletihan dan kelesuan
- mengatasi masalah tekanan darah rendah
- mengandungi vit A yang baik untuk mata

Kecantikan:
- menyerikan kulit
- mengurangkan jeragat/ tompok hitam
- mengecilkan pori
- mengurangkan masalah kulit beminyak
- menghilangkan black heads

Cara Penyediaan:
- rendamkan 5 kuntum pink rose ke dalam
1 cawan air panas (300ml)
- biarkan selama 2-3 minit
- tambahkan gula/madu mengikut kesukaan
- bunga boleh direndam beberapa kali

* tidak sesuai utk wanita mengandung
** sesuai diminum bersama Apple Flower Tea & Dried Lemon Slices

APPLE FLOWER TEA 

Singkirkan lemak dengan secawan teh ini! Aroma wangi yang 'manis' pasti memikat deria anda.

Kesihatan:
- mengurangkan stress
- mengurangkan penyerapan lemak
- membantu menyingkirkan lebihan lemak
- memperbaiki sistem pencernaan
- mencegah gastrik
- melindungi paru-paru
- mengurangkan kepanasan badan

Kecantikan:

- tinggi vitamin C
- menggalakkan penghasilan kolagen
- mencantikkan tekstur kulit
- mengurangkan kedutan
- menghilangkan jerawat
- mencerahkan kulit

Cara Penyediaan:
- Masukkan 1 sudu kecil teh bunga epal 
ke dalam secawan air panas (300ml)
- biarkan selama 2-3minit
- boleh ditambah madu/gula (optional)
- sesuai diminum bersama Pink Rose Tea


HARGA? 

RM20.00 / Pack  TAK TERMASUK POSTAGE ye.. 


Kalau korang rasa berminat, korang boleh lah WHATSAPP dekat no 
017-6531208. 


Sekian, terima kasih :) 




0 comments :

Post a Comment

Terima Kasih kerana sudi membaca :)
Anda komen, anda comel <3

 

Her Diary by Myra Amira Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork