05 February 2013

Toksin dalam Badan Kita? Apa buktinye?

 

Tangan ni dok la gatal nak update blog. Huhuhu… Ermm sepanjang cuti sem ni, banyak dah benda aku kaji… Sebab dah takde benda sangat kan nak buat… Tapi bagus gak… Membaca kan boleh tambah ilmu … So, habislah semua buku yg ada kat umah ni aku bace sampai tepu otak… huhu… Okay, muqaddimah takleh nak panjang pulak kan… Maaf! huhuh…

Dalam pada kesibukan kite menjalani kehidupan seharian kan, kite sebenarnya menyerap toksin yang banyak ke dalam badan kita.. Betul ke ade toksin? Okay, kat sini aku nak bagi la sikit2 tanda-tanda badan kita ni banyak toksin.

1- Kerap sakit kepala.

2- Lesu, kurang bersemangat pada waktu pagi.

3- Lingkaran gelap di bawah mata…

4- Bahagian seperti ketiak, celah peha ataupun kawasan2 yang tersembunyi berwarna gelap dari tona kulit yang asal.

5- Berat badan meningkat – Yang ni, kalau korang diet poyo2 pun die susa nk turun.

6- Selulit.

7- Alahan / sinus

8 – Jerawat yg banyk

9 – Masalah pencernaan sprti kembung perut or sembelit

10- Insomnia

Wahhh banyak nye lah… Korang rasa korang ade tak mengalami salah satu dari sepuluh ni? Kalau ada, tulah buktinya badan korang ade toksin. Tapi macam mana nk buang toksin ni?

Okay, banyak cara sebenarnya nak singkirkan toksin…

1- Air putih -  Minum banyak air suam sehari… Satu gelen air suam pun takpe… Dengan minum air suam dengan banyak, ia dapat singkirkan toksin dalam badan kite dengan cara pembuangan air kecil…

2- Sauna – Haaa, sauna ni selain dari boleh buang angin dalam badan kite, die boleh buang toksin jugak. So, rajin2 la pergi sauna yer..

3- Teh hijau -  okay, kepada penggemar teh hijau, korang memang beruntung sebab teh hijau ni boleh singkirkan korang punya toksin dalam badan…. huhuh… minum lah selalu… Pada yang tak gemar tu, boleh try mane2 kaedah bersesuaian dengan korang yerr…

Sebenarnya, banyak lagi cara korang nak buang toksin dalam badan… Korang boleh makan supplement yang sekarang ni tengah kemain rancak dijual… Memang banyak brand … So korang pilih la yang korang mampu and serasi dengan korang yer….  

Okay, setakat ni je dulu entry kali ni, Insya Allah ada masa, aku update lg entry lain…. Sekian…

1 comment :

  1. yup kita pun asal sakit kepala minum teh hijay phhp...sedap, pembuangan air besar pun lawas

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi membaca :)
Anda komen, anda comel <3

 

Her Diary by Myra Amira Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork