22 December 2015

24 YEARS OLD AND STILL COUNTING





Pada 19 Disember 2015, genaplah umur aku 24 tahun. Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk bernafas, melayari liku-liku kehidupan dan mencari kehidupan yang sempurna. Seperti hari-hari lain, tak ada sebarang sambutan untuk birthday aku. Memandangkan husband aku pun  kena kerja and balik lewat, jadi aku tak expect apa-apa dari dia. Yela, aku pun  faham keadaan. Jadi, dalam pada tunggu dia balik kerja, aku memang tidur dulu la. Tapi, baru nak lelap, husband aku balik and kejut aku. Bila aku buka mata, aku nampak ais krim cornetto dekat tangan dia sambil dia nyanyi lagu birthday untuk aku. Perkara tu nampak macam biasa je. Tapi bagi aku, itu perkara yang paling sweet. 




Keesokan harinya, aku dengan husband ke IOI Putrajaya untuk tengok wayang. Terima kasih dekat GSC Cinema sebab bagi aku tiket wayang free. Mula-mula nak tengok cerita Diwale. Tapi, tiket semua sold out. So, kami tengok Krampus. Not bad lah cerita dia.  Actually, aku tak kisah pun pasal birthday ni. Takde hadiah or makan sedap-sedap pun tak apa, asalkan aku dapat luangkan masa sama-sama husband aku. 

Actually, ni semua jasa mak ayah aku lah. Yela, kalau takde diorang, takdelah aku. Kalau diorang tak jaga aku elok-elok, takde lah aku hidup sampai sekarang. Sepatutnya, kena bagi hadiah dekat mak ayah aku atas pengorbanan diorang besarkan and didik aku sampai jadi manusia. HAHAHA. 









To Mama & Ayah, 

Terima kasih sebab besarkan kakak, jaga kakak elok-elok, bagi didikan yang sempurna pada kakak. Terima kasih sebab tak henti-henti mendoakan kakak, support kakak and paling penting sekali sentiasa berada dengan kakak time kakak susah, senang dan tak tentu hala. Terima kasih. 

Tak lupa juga, pada yang wish birthday, thanks sangat-sangat. Semoga ucapan-ucapan korang dimakbulkan Allah. Aamiin :) 

17 December 2015

ISU BAHAYA KAPSUL HORMON PERFECT LADY




Hari demi hari, aku tengok banyak komen yang aku terima pasal entri aku  AWAS! Bahaya Kapsul Hormon yang aku post lama dulu. 

Baiklah, di sini, aku nak terangkan, kenapa dan mengapa aku share pasal kapsul tu. Seperti wanita-wanita lain, aku pun memang tak pernah lari dari nak upgrade diri. Nak cantik, nak kurus dan sebagainya. Maka, dengan kuasa internet, aku google dan research pasal semua produk yang dijual. Sampailah aku terjumpa produk kapsul hormon ni.. 

KENAPA aku kate bahaya? First, aku baca description produk niKAPSUL HORMON UNTUK WANITA & NYAH(PONDAN) SAHAJA..
AMARAN!! = TIDAK SESUAI UNTUK LELAKI SEJATI & IBU MENGANDUNG!!!! 

Itu pertama kali aku baca description macam tu. So aku macam ye tak ye nak percaya. So, aku pun try la tanya KKM. Tak sangka pula KKM reply and bagi feedback. So, apa yang mereka inform aku, aku share pada semua

Oleh itu, aku nak clearkan, bukan aku nak tutup periuk nasi orang yang jual produk ni. Jauh sekali aku nak buruk-burukkan. Aku cuma berkongsi, supaya kalau produk ni takde kelulusan KKM, pihak manufacturer kena la amek inisiatif untuk daftar kan produk dorang ni. 

Isu KKM boleh dibeli dengan tak boleh beli..... I don't really know about that. Sebab masa aku tanya KKM pasal pil hormon ni, itulah pertama dan terakhir aku tanya KKM. So, aku memang tak arif pasal KKM boleh dibeli ke apa... 

Seterusnya, aku juga sangat-sangat mengalu-alukan komen-komen yang membina dan murah dengan pandangan serta pendapat. Politik-politik, sila pergi blog politik ye. Awak nak anti kerajaan ke, anti pembangkang ke, anti KKM ke, itu masalah awak. Seperti yang aku cakap, boleh pergi ke blog politik. Banyak komen berunsur negatif yang aku terima. NAMUN, demi memastikan polisi dan prinsip blog aku ni terjaga, aku tapis dlu komen sebelum publish.  I hate keyboard worrior. Aku benci orang yang suka bagi komen dan aura negatif ni. Kepada yang berkongsi pendapat, terima kasih. Saya belajar benda baharu :) 


Akhir kata, aku nak mintak maaf kalau ada komen-komen aku yang menyakitkan hati. Bukan apa, sebab aku spesis manusia yang cuma tahu cakap straight to the point. Thats it :) 
Thank for reading! 


09 December 2015

KURUS DENGAN PRODUK D'TOXIN





Kat Malaysia ni, memang popular dah trend orang nak kurus, nak putih, nak gebu dan sebagainya. Cuma, pemilihan produk yang betul atau salah je. 

Baiklah, kenapa aku gigih nak promote produk D'Toxin ni? Sebab, harga dia berpatutan dan halal. Yes, kita sebagai rakyat Malaysia, kena la support produk orang kita.. Betul? Okay, baca kat bawah ni sampai habis tau pasal produk D'Toxin ni. 


●HARGA:RM65 SM/RM75 SS
*15 SACHET
*FREE SHAKER
*FREE PELAN PEMAKANAN
*FREE POS
____________________________________________ 
●KANDUNGAN UTAMA:

*RAJA SAT ONG
*UBI JAGA
*TONGKAT ALI
*MISAI KUCING
*HALIA PADI
*BUNGA MANA
*MENGKUDU
*COFFEE ARABICA PREMIUM
*COKLAT
________________________________________________________
●FUNGSI UTAMA
*MEMBAKAR LEMAK DI LENGAN,PEHA,DOUBLE CHIN DAN PERUT
●MENGESAN SEBARANG TANDA2 PENYAKIT DALAMAN DAN SINGKIRKAN PERLAHAN LAHAN
●MENINGKATKAN METABOLISME
●MENAHAN LAPAR
●BERI TENAGA
●SINGKIR ANGIN KOTOR PUNCA DARI UDARA DAN PERSEKITARAN
●MELAWASKAN PEMBUANGAN
●MEMUDAHKAN PENYERAPAN NUTRIEN DARI SUPPLEMENT
●MEMBERI TIDUR LEBIH LENA
●KULIT KELIHATAN LEBIH BERSERI DAN TIDAK KUSAM

INFO:
*DETOX KELUAR DALAM PELBAGAI CARA,PEMBUANGAN AIR KECIL & BESAR, TIDAK KERAP TAPI BANYAK DAN BERBAU,BERPELUH KUAT,KAHAK DAN LENDIR KELUAR MENGIKUT CARA PALING CEPAT.(CARA DETOX BERGANTUNG PADA TUBUH)
________________________________________________________
●CARA PENYEDIAAN :
-SEBELUM SARAPAN, AMBIL SEPEKET DTOXIN, BANCUH DENGAN SECAWAN AIR PANAS/SUAM,TERUS MINUM. -ATAU -SEBELUM TIDUR,BANCUHAN SEPERTI BIASA
________________________________________________________
. ●JIKA AMBIL UBATAN/COLLAGEN/SUPPLEMENT,JARAK MASA 3 JAM.
________________________________________________________

Ni, antara feedback-feedback dari customers yang dah consume D'Toxin ni 







Okay, dah baca? Rasa-rasa berminat tak nak try ? Kalau berminat, jangan segan silu, Whatsapp/ Telegram nombor bawah ni :

+6017-6531208

TQ :)

 

Her Diary by Myra Amira Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork