19 November 2014

Madly in Love With Sneakers!

Kalau dulu, sebut je kasut sneakers mesti akan terus aim kaum lelaki. Memanglah kan sebab lelaki punya jenis kasut sangat terhad. Tak macam perempuan. Nak bertumit boleh, taknak tumit boleh. Itu untungnye jadi perempuan ni. Ye tak..? Dulu-dulu kalau perempuan pakai sneakers, orang cop tomboy la, apa la… Tapi sekarang keadaan dah lain. Kaum wanita pun cantik and bebas nak pakai sneakers shoes macam lelaki. Generasi sekarang kan kreatif-kreatif belaka. Berlambak patern-patern sneakers untuk perempuan contohnya rekaan yang moden, feminine and menggodaGituuu



Apa yang seronoknya, sneakers ni kita boleh pakai ke mana-mana je. Sebab? Sebab selesa la… Nak pakai 24 jam pun takpe sebab kita bebas melangkah.. Takde la bersusah payah catwalk bagai .. Kalau korang kreatif, korang boleh gayakan sneakers ni dengan macam-macam jenis fesyen contohnye jumpsuit, blouse, jacket and tops.




Sebenarnyanak gayakan sneakers niikut pada taste seseorang. Ada yang nak  nampak feminin and ada jugak yang nak nampak macam boyish sikitTengok je la artis-artis macam Rihanna gayakan sneakers. Smart ke tidak…? Hehe.



Baiklah, sejujurnya aku cakap, sneakers adalah kasut paling selesa sekali. Selama aku dekat London, aku jarang keluar jalan-jalan or pergi kelas pakai kasut lain selain sneakers. Hidup dekat London memang kena guna tenaga dari kaki dengan banyak. Sebab kat sana memang budaya dorang berjalan. So, sneakers memang sangat wajib dekat sanaBerjalan la berkilo-kilo meter sekalipun, aku rasa selesa.





So kalau korang rasa bosan pakai normal women shoes like kasut tumit tinggi, ballerina flats, wedges dan sebagainya, maka sneakers adalah pilihan terbaik. Serius, korang akan rasa lebih yakin untuk melangkah kalau korang pakai sneakers. Nak beli malas nak keluar pergi shopping mall? Tak ada masa nak shopping? Takyah risauKorang terjah je sneakers online . Macam-macam jenis sneakers korang boleh dapat. Paling penting dengan harga mampu milik okay… Apa tunggu lagi? Klik dekat link yang aku sediakan tu and ENJOY YOUR SHOPPING dear readers!

13 November 2014

MOVIE REVIEW | Interstellar




Dah  lama tak buat movie review. Tapi hari ni, nak belanja korang satu review.  INTERSTELLAR. 
Selain dari  Hindustan yang penuh emosi, aku boleh tabik spring dekat pengarah cerita Interstellar ni, Christopher  Nolan sebab Berjaya buat aku menangis tak ingat.

Honestly, movie ni bukan movie cinta yang biase-biase. Its all about love between father and daughter. Cerita ni memang membuatkan aku rasa sebak and teringat zaman – zaman ayah aku kerja jauh. Aku paling tak suka kalau ayah aku nak pergi kerja. Sebab kadang-kadang ayah aku akan balik lewat takpun tak balik.

Bayangkanlah dalam cerita ni, bapa dia kena pergi ke angkasa lepas sana nun and tak tahu bila nak balik. Sedih baq hang. Memang tak berhenti air mata aku.

Cerita ni sangat bagus sebenarnya. Jalan cerita yang tak banyak adegan-adegan geli-geli… Banyak fakta- fakta sains.. Dan secara tak langsung, aku pun tahu la sikit-sikit pasal orbit bagai…

Those yang dah tengok, share your opinion here. Those yang tak tengok lagi, PEGI TENGOK! Hehe. Sebab rugi sebenarnya kalau korang tak tengok cerita best macam ni…. Gituhh… 




Aku ni memang suka sangat lupa nak ambik gambar diri sendiri... Nah la, mak belanja satu gambar peneman mak pergi tengok wayang semalam....  Heeheheh... 

Oh ye, aku nak pesan ni, those yang selalu tengok wayang memalam kat Alamanda tu, aku sarankan toksah la park kereta dekat luar area hotel tu... Tak pasal je tayar kete kena clamp. Unless korang sangat kaya untuk bayar denda. Aku banyak kali tengok kereta kena clamp kat Alamanda tu... Kalau boleh keluar duit untuk bayar tiket wayang, why not spend duit RM2.00 untuk parking.... Ye dak...?? 


30 October 2014

Kurus Dalam Masa 15 Hari

Assalamualaikum


Penat tak rasanya bersenam bagai nak rak, sauna sini sana, diet gempak-gempak tapi tak kurus-kurus jugak?  Asyik-asyik berat badan naik. Saiz baju, seluar semua pakat kena tukar. Pastu asyik kena kutuk dengan kawan-kawan je sebab terlebih sihat.

Sekarang ni, banyak gila produk perlansingan yang ade dekat pasaran. Dari yang paling murah sampailah yang ke beratusan ringgit.

Setengah orang, akan pilih yang murah. Setengah orang tak kisah mahal janji berkesan. Betul?



Kali ni, aku nak kenalkan satu produk yang tengah meletop sekarang ni. GARNICIA BURNER (GB).

Menda apa GARNICIA BURNER ni?

GB adalah salah satu produk penurunan badan yang cukup berkesan dengan bahan semula jadi yang dapat menjamin keberkesanan untuk membakar lemak dalam tempoh 15 hari.
 Harga: RM130.00

Fungi Utama GB:

Melancarkan dan membaik pulih peredaran darah.
Membuang toksin dalam tubuh.
Menghalang pembentukan lemak
Mengawal berat badan.
Mengurangkan dan mengawal selera makan.
Mengurangkan kolestrol.
Menambah tenaga.

Maklumat Tambahan GB:

Sesuai untuk lelaki dan wanita.
TIADA kesan sampingan seperti pening, mual, letih, mengantuk,susah tidur, gangguan hormone dan jantung berdebar.
Supplement perlansingan NO.1 dekat German.
Ada pengiktirafan sebagai supplement terbaik di seluruh Eropah.

HALAL & SELAMAT.





Sebenarnya, kalau nak kurus ni, bila makan ubat-ubat kurus ni korang kena minum banyak air masak. Elakkan air kelapa, kafien, teh, minuman sejuk and makanan yang berminyak. Benda tu asas. Kalau korang tak minum air masak dengan cukup, pastu korang bedal kopi bagai, jangan tanya kenapa la kan badan korang tak susut-susut. Benda senang wei... Minum air. Bukan suruh pantang makan ke apa.... Nak cantik kena la disiplin sikit.. Betul

Korang rasa berminat dengan GB ni? Nak cari kat mana? Okay....

Instagram: @rumors.my
Whatsapp/Telegram/SMS : 013 4262343



29 October 2014

Perkhidmatan Pinjaman di Public Islamic Bank Berhad

Assalamualaikum wbt.

Pernah tak korang mengalami atau mendengar situasi-situasi macam kat bawah ni?

Situasi 1:

"Awek aku cakap, mak dia suruh aku masuk meminang anak dia. Dah lama sangat dah bercinta. Aku bukan taknak kawen dengan awek aku tu. Masalahnye, kewangan aku tak mengizinkan. Takkan lepas kawen aku nak bagi anak bini aku makan ikan masin dengan nasi putih kot hari-hari."

Situasi 2: 

"Bestnye la tengok jiran kiri kanan depan belakang umah ni duk tukar kereta baru. Iolls pun nak merasa kereta baru. Kerja bagai nak tercabut urat pun tak dapat nak beli kereta idaman lagi."

--------------------------------

Baiklah, sekarang ni aku nak cerita atau nak bagi satu cadangan dekat individu-individu yang menghadapi masalah macam yang aku mention kat atas ni atau masalah yang lebih kurang la..

Korang tau PUBLIC BANK kan? PUBLIC ISLAMIC BANK?
Korang sendiri tahu pasal perkhidmatan pinjaman kan? Semua bank kat Malaysia ni tawarkan perkhidmatan macam tu. Tapi, kenapa aku nak cerita pasal PUBLIC ISLAMIC BANK?

Sebabnye~~~~

Perkhidmatan Bank terbaik dari Public Islamic Bank Berhad menyediakan kemudahan pinjaman berkonsepkan syariah seperti :
Pinjaman perumahan ( Finance rate terendah SETAKAT ni berbanding bank lain)
Pinjaman Perniagaan ( Bagi sesapa yang nak luaskan perniagaan)
Pinjaman Peribadi ( Personal Loan) - Kakitangan kerajaan kecuali tentera ( Finance rate 3.99% dan lebih rendah dari bank lain)
Pinjaman kereta ( Finance rate 2.6%)

Pastu, korang boleh dapatkan lebih pulangan keuntungan dengan Public Bank Fix Deposit Extra (PBFD) dengan pulangan sebanyak 3.68% untuk 6 bulan pertama dan 4.08% untuk bulan seterusnya.







Agak-agak korang faham tak...?? Uoll kalau tanya aku, memang aku stepler mulut aku dulu. Sebab aku FAILED bab-bab finance ni... aku major in Broadcasting & Journalism... heheh.. So, salah orang kalau korang tanya pasal loan dengan aku :)

Tapi jangan risau, untuk sebarang kemusykilan, korang boleh berhubung dengan pihak yang bertanggungjawab... Aku pun promote ni bukan suka-suka okay....

Korang boleh terus direct kepada :

Mr. Nasrol Ramli,
Senior Sale & Marketing Executive PIBB.
019- 364 6146
nasrolramli5587@gmail.com

Takot kena tipu? Nah bukti ...


Besaq gambar dia aku bubuh...  So that, kalau korang rasa tertipu ke apa, bole la tunjuk gambar dia ni kat pihak bertanggungjawab.... But Insha Allah he will definately help you guys... Betul... Tak tipu...

Okay, ni pendapat aku la.... Aku sangat-sangat rekemen kan menda ni kat korang sebab aku dah pun pernah berurusan dengan Public Bank ni. So far aku puas hati and keje aku mudah... Okay?

Mesti korang mutah hijau baca karangan aku kan... heheh... Aku kat sini sekadar mebantu je... Maaf kalau ada salah silap naa... Next time iolss review menda lain pulak :)

28 October 2014

Ibu Putih Oxygen White Ninaskincare

Assalamualaikum wbt.


Korang semua ada masalah kulit muka? Apa masalah yang korang tengah hadapi sekarang?
Jeragat?
Jerawat?
Parut?
Kulit tak sekata?

Korang nak tak kulit yang flawless and glowing gitu? Mesti nak kan... Tipu la kata tak nak...
Okay, hari ni, nak introduce satu produk yang tengah hot sekarang... Ibu Putih Oqygen White Ninaskincare.



RM120.00

1 Set Oxygen White ni ada 5 item:

2biji Ibu Putih Black Soap
Fungsi: Bersihkan kotoran secara mendalam & Kulit akan rasa segar setiap kali lepas cucian

Toner Blemish
Fungsi: Menghalang jerawat dari terus timbul
Menutup pori-pori yang terbuka
Mencerahkan kulit

Day Cream SPF35
Fungsi: Melindungi kulit dari sinaran UV
Boleh digunakan sebagai alas bedak

Night Cream
Fungsi: Mencerahkan kulit
Hilangkan jerawat
Memudarkan parut jerawat serta jeragat


Jangan risau, kalau korang pakai product ni, memang takkan ada sebarang proses pengelupasan ye. So kulit kita takkan menipis. Plus, produk ni dah pun mendapat kelulusan dari KKM. So, ianya dijamin selamat dan HALAL digunakan




Dah ramai pengguna yang berpuas hati dengan produk ni... banyak gila testimoni yang korang akan jumpa dekat internet pasal produk ni. 





Baiklah, Penerangan dah bagi. testimoni pun dah bagi... Berminat tak nak beli? 

Whatsapp/Telegram : 013-4262343
Instagram: @rumors.my

PENGHANTARAN SETIAP HARI.


Place Your Order Now for the flawless and glowing skin !




 

Her Diary by Myra Amira Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork