03 January 2013

AWAS! Bahaya Kapsul Hormon

 

Terlebih dahulu, aku nak minta maaf pada pihak-pihak yang berkaitan. Sebenarnya, tujuan entri kali ni bukan nak caras periuk nasi sesapa… Tapi, sekadar nak share info and nak elak benda-benda yang tak elok berlaku… Mintak maaf banyak-banyak yer…

Korang pernah dengar tak pasal Kapsul Hormon Perfect Lady?

phpThumb_generated_thumbnail

Korang tau ape khasiatnye…??? Meh nak cerita…

KAPSUL HORMON UNTUK WANITA & NYAH(PONDAN) SAHAJA..

AMARAN!! = TIDAK SESUAI UNTUK LELAKI SEJATI & IBU MENGANDUNG!!!!



-memberikan bentuk badan yang cantik dan seksi

-menegang,menganjal,memontok dan menambahkan size breast

-menghilangkan bulu roma yang lebat pada wanita seperti bulu kaki,misai dan bulu tangan

-kapsul hormon ini menjadi rebutan nyah dan pondan2 diseluruh negara

-menghilangkan bau badan dan bau peluh

-wanita yang mengamalkan kapsul hormon ini tidak akan terkena kanser rahim dan kanser breast

-mengetatkan rahim dan menghilangkan bau pada miss V

-Menghaluskan kulit wajah dan badan

-menaikkan punggung yang jatuh dan leper

-memberikan bentuk badan yang menarik jika diamalkan oleh wanita yang dalam pantang dan wanita yang terlalu kurus

-boleh dimakan oleh ibu yang menyusukan baby dan wanita dalam pantang


-WANITA HAMIL DILARANG MAKAN!!

-mencantikkan kuku,rambut,kulit dan segala aset wanita

-1KAPSUL HORMON INI LENGKAP UNTUK SEMUA MASALAH WANITA

-harga yang murah berganda-ganda dari kedai jamu@farmasi

-herba yang digunakan adalah 100% tulen tanpa ada campuran bahan lain dan kerana itulah kesannya lebih aktif dan terbukti berkesan


MEREKA YANG MENGAMALKAN KAPSUL HORMON DILARANG MINUM AIR KELAPA KECUALI WANITA YANG BELUM MELAHIRKAN ANAK@ANAK DARA) BOLEH MINUM


KAPSUL HORMON WANITA DIPERBUAT DARIPADA SEJENIS TUMBUHAN HERBA YANG DI PANGGIL PUERARIA MINIFICA ATAU DALAM BAHASA THAILAND “ KWAO KRUA”


~Tumbuhan ini banyak terdapat di kawasan tanah tinggi di utara Thailand. Tumbuhan ini telah dikenalpasti berabad lamanya dan telah digunakan oleh penduduk kawasan berkenaan sebagai agen anti-penuaan. Kajian saintific yang dijalankan sekarang, mendapati tumbuhan ini mempunyai kesan seperti estrogen yang sangat hebat

~Bahan organic yang terdapat di dalam tumbuhan ini dikenali sebagai Phytoestrogen. Ianya sangat berkhasiat dan memberi kesan positif terhadap tubuh badan wanita seperti memcantikan kulit wajah, menganjalkan payudara dan pinggul, melebatkan rambut, merawat rahim, mengetatkan vagina dan banyak lagi khasiat yg diperlukan oleh wanita. Ianya juga digunakan dengan meluas didalam menangani simtom-simtom monopoues dan boleh digunakan sebagai pencegah kanser payudara dan rahim. Phytoestrogen juga melancarkan pengaliran darah dan pengedaran estrogen ke seluruh tisu-tisu badan menjadikan badan wanita bertambah cantik dan anjal.

Macam best kan kalau tengok die punya khasiat nye… Dan mesti nak tahu kan kenapa aku kata ianya bahaya…??  Okay, meh tengok sini….  Aku amatlah curiga dengan pil ni. So, aku mintak nasihat dari KKM.

34

Yang dalam kotak merah tu, soalan aku pada KKM.  Maaf ye, nama penuh ngan alamat aku tak bole nk dedahkan…  And setelah beberapa hari, pihak dorang balas…   Dan ini adalah jawapan dari dorang…

1

So, pihak dorang cakap, produk Perfect Lady ni tak berdaftar dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah. Ha, maknanye, bahaya okay… Mungkin kita boleh tengok hasil yang best pada masa sekarang ni… TAPI kite tak tahu effect die untuk jangka masa panjang… So, kepada yang dah TERcuba produk ni, better korang stop ek.. Ni untuk kebaikan korang jugak… Kalau korang tak percaya, korang boleh call pihak dorang… Tu ade aku kotakkan dengan warna biru…  

Akhir kata, mintak maaf banyak-banyak kat mane2 yang menjual produk ni. Macam yang aku cakap awal-awal, aku takde niat nak rosakkan perniagaan korang… tapi ni untuk kebaikan semua…  Minta maaf okayy

35 comments :

  1. Ramai aje yg promo sana sini..nasib sy x tergoda..hihihi..bersyukur dgn apa yg sy miliki skrg...tq info ni...apa emel kkm erk?

    ReplyDelete
  2. @aku eryati


    just taip KKM je... nnti kat portal tu ade link

    ReplyDelete
  3. info yg sgt berguna.. tp sy nk tanya. mcm mana
    dgn Thanyaporn pula? produk tu pon mengandungi
    puerera mirifica n kesan yg hampir sama dgn pil hormon perfect lady ni.hrp boleh bantu..

    ReplyDelete
  4. bertanya bg pihak isteri sy yg mahu menggunakan produk Thanyaporn ni..

    ReplyDelete
  5. @zulkefli safee

    encik zulkifli boleh hantar email kepada pihak kementerian kesihatan sepuaya mereka boleh selidik produk yg isteri encik guna tu... Tapi selalunya produk thailand memang banyak side effect nye...

    ReplyDelete
  6. thank ye utk maklumat ni...sgt bguna utk saya

    ReplyDelete
  7. thank ye utk maklumat ni...sgt bguna utk saya

    ReplyDelete
  8. @Fiza Rashid : most welcome :)

    ReplyDelete
  9. bgaimna dngn produk thanyaporn da ksan smpingn ke?

    ReplyDelete
  10. hai...blh tumpang tnya juga bgaimna,pula dngn thanyaporn adakah berdaftar

    ReplyDelete
  11. @Senaya Bulan : hai... kalau produk tu saya tak pasti. Tapi, setahu saya, sekiranya produk tu keluaran atau dtg nye dari thailand, maka produk tersebut berkemungkinan tidak mendapat pengesahan KKM lagi...

    ReplyDelete
  12. http://perfectladythai.blogspot.com/2013_06_01_archive.html sekarang cuba tgk yg ni,, skrg dah 2013/2014 post blog ni 2012

    ReplyDelete
  13. Tq..info yg sgt berguna..saya pun baru servey2 produk ni...

    ReplyDelete
  14. nak tahu cara buang bulu roma yang lebat di badan, sila lawat fb page ni..elakkan penggunaan pil2 hormon..u never know the long term side effect it does to ur organ...use natural method, hence i suggest to visit this page..

    https://www.facebook.com/pages/Sugaring-Hair-Removal-Cheap-Easy/1475546092691996?ref=hl

    tq

    ReplyDelete
  15. Klu dah daftar kkm mesti hrga kene naik lagi.banyak juga produk dr china yv didaftar kat Malaysia ni.Belum tntu bagus.China blm tentu Halal.

    ReplyDelete
  16. Klu dah daftar harga mesti up sikit.

    ReplyDelete
  17. hi all... produk Secret hormon pil Gluta White buatan malaysia kan.. selamat tak?.. minta komen skit.. tq ya..

    ReplyDelete
  18. hi all... produk secret hormon pil gluta white buatan malaysia ke?... selamat tak, minta komen skit.. tq ya...

    ReplyDelete
  19. Kkm boleh dibeli skrg. Ada Duit semua boleh. X smestinya xde kkm x elok Dan Ada kkm elok. As I said boleh dibeli. Blambak produk rebrand yg Ade merkuri n Ade kkm jugak. So mana relevannya

    ReplyDelete
  20. setuju dgn fira....x semestinya tiada KKM ubat tu tak elok...

    tengok ajelah apa jadi pd ubat homeopati...ubat baik ..tapi..x diiltiraf kkm... ada doktor sendiri guna utk anaknya..

    ReplyDelete
  21. Terima kasih pada yang komen. Maaf ye... Sy cuma berkongsi apa yang saya dapat and tahu. KKM mudah dibeli, produk bgus atau x, itu saya tak nak cakap apa2... sbb sy jenis suka kaji sesuatu tu kalau sy btl2 nk tahu. apa yg saya dpt, saya kongsi. thats it... thanks

    ReplyDelete
  22. Byk je produk Thailand yg org kerajaan or nurse/doc yg guna. Malaysia pnye brand pun blm tentu xde bhan kimia n brbahaya..Cm sabun n produk pnjagaan muka ajelaa. Blm masuk bab2 ubat-ubatan. Ape yg pnting..kaji dulu bahan dlm ubat yg kita nk ambil..lau rmai yg amek n xde side efek,blhla try..if ade yg amek n ade side efek..better xyah amek. Cm thanyaporn n kapsul lady xtau ar ade x review ttg org amek n ade side efek. Tp tlalu rmai yg bg feedback positif.. Wallahua'lam

    ReplyDelete
  23. Ssh nk komen ar. Coz rmai je nurse or doc yg gunakan produk drp Thailand nih. Kberkesanan pun ternyata lbih baik. Itupun drp review2 drp org2 yg mggunakannya. Ade jgk yg kecewa sbb xdpt result yg mrk nak. Byk juga produk Malaysia yg dikeluarkan n dijual wlaupun blm mdpt kkm. Cth krim malam Natasha dulu sy pkai berapi muka. Terbakar bila kne matahari. Namun..still dijual di seluruh toko jamu serata Malaysia.kdg2 xfham. Xkan produk Malaysia pun xde yg xde Kkm? Faham x.. Unless produk luar negara yg smmgnya bkn drp Malaysia pnye brand. Wallahua'lam. Lau nk bli..make sure ttg ingredients dia dlu. Review positive n negative..pastu bru bli. Lau ade review yg teruk..xpyah beli..

    ReplyDelete
  24. Act, puerera mirifica ni byk benefit n selamat diconsume oleh laki n pompuan kecuali ibu mengandung.. antara benefitnya dan terbukti dlm kajian: 1)melambatkan simpton2 menopos, 2)menaikkan kinginan seks, 3)menguatkan tulang dimana kalau consume dgn kalsium boleh mengurangkan risiko osteroporosis tu, 4)menganjalkan d.membesarkan breast, 5)mencantikkan d. Menyihatkan struktur kulit, 6)awek muda n 7)mengurangkan berat badan.. so, dr segi bahan puerera ni insyaallah selamat n natural.. tp off coz la sesuatu produk tu bkn ada 1 bhn je kn.. soalnya, slamat x bila dicampur dgn bhan lain (even yg selamat jgk)? kalau xdpt klulusan dr authority, maknanya risiko kte gne tu ats diri sndiri la.. kalau selamat alhamdulillah, kalau xslamat tp produk ada kkm, kte boleh persoalkan..kan.. thanks for the info amiraπŸ‘ btw, tgh mncari jgk jamu dr puerera ni..sbb mat saleh pn consume n kaji tmbuhan ni😊😊

    ReplyDelete
  25. Act, puerera mirifica ni byk benefit n selamat diconsume oleh laki n pompuan kecuali ibu mengandung.. antara benefitnya dan terbukti dlm kajian: 1)melambatkan simpton2 menopos, 2)menaikkan kinginan seks, 3)menguatkan tulang dimana kalau consume dgn kalsium boleh mengurangkan risiko osteroporosis tu, 4)menganjalkan d.membesarkan breast, 5)mencantikkan d. Menyihatkan struktur kulit n 6)mengurangkan berat badan n 7)awek muda..so, dr segi bahan utana dr tumbuhan puerera ni, tumbuhan ni selamat je.. tp off coz la sesuatu produk tu bkn ada 1bhn je.. soalnya selamat x bhn ni dicampur dgn bhn lain(even yg selamat jgk).. n, kalau ssuatu produk tu xdpt kkm, maksudnya risiko atas diri kte.. kalau selamat alhamdulillah.. kalau xselamat tp ada je kkm, kte boleh persoalkan..kan.. thanks for the info amira, good job..πŸ‘.. btw, tgh mencari jgk produk puerera yg selamat..sbb mat saleh pn kaji n consume tumbuhan ni..πŸ˜„

    ReplyDelete
  26. Act, puerera mirifica ni byk benefit n selamat diconsume oleh laki n pompuan kecuali ibu mengandung.. antara benefitnya dan terbukti dlm kajian: 1)melambatkan simpton2 menopos, 2)menaikkan kinginan seks, 3)menguatkan tulang dimana kalau consume dgn kalsium boleh mengurangkan risiko osteroporosis tu, 4)menganjalkan d.membesarkan breast, 5)mencantikkan d. Menyihatkan struktur kulit, 6)awek muda n 7)mengurangkan berat badan.. so, dr segi bahan puerera ni insyaallah selamat n natural.. tp off coz la sesuatu produk tu bkn ada 1 bhn je kn.. soalnya, slamat x bila dicampur dgn bhan lain (even yg selamat jgk)? kalau xdpt klulusan dr authority, maknanya risiko kte gne tu ats diri sndiri la.. kalau selamat alhamdulillah, kalau xslamat tp produk ada kkm, kte boleh persoalkan..kan.. thanks for the info amiraπŸ‘ btw, tgh mncari jgk jamu dr puerera ni..sbb mat saleh pn consume n kaji tmbuhan ni😊😊

    ReplyDelete

Terima Kasih kerana sudi membaca :)
Anda komen, anda comel <3

 

Her Diary by Myra Amira Copyright © 2013 Designed by Alieff Artwork